Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
693.764 articles
1.331 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Autorretrat Xavier Miserachs.jpg
Article del dia
Xavier Miserachs i Ribalta (Barcelona, 12 de juliol de 1937Badalona, 14 d'agost de 1998) fou un fotògraf català. Estudià medicina a la Universitat de Barcelona, però deixà els estudis per la fotografia. Exposà a Barcelona des del 1956. La seva obra té reminiscències del neorealisme i és representativa dels anys de la represa econòmica espanyola dels anys 1950-1960. En les seves fotografies demostra tenir una mirada pròpia com a creador d'una imatge renovada de la ciutat i de la seva gent. Ha exercit mestratge sobre d'altres fotògrafs de la seva generació, com Colita. El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. - Vegeu informació sobre la imatge

Xavier Miserachs i Ribalta

Autorretrat Xavier Miserachs.jpg

Xavier Miserachs i Ribalta (Barcelona, 12 de juliol de 1937Badalona, 14 d'agost de 1998) fou un fotògraf català. Estudià medicina a la Universitat de Barcelona, però deixà els estudis per la fotografia. Exposà a Barcelona des del 1956. La seva obra té reminiscències del neorealisme i és representativa dels anys de la represa econòmica espanyola dels anys 1950-1960. En les seves fotografies demostra tenir una mirada pròpia com a creador d'una imatge renovada de la ciutat i de la seva gent. Ha exercit mestratge sobre d'altres fotògrafs de la seva generació, com Colita. El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.11.Tribuna antiimperialista (3).JPG
Imatge del dia

Imatge del dia

11.Tribuna antiimperialista (3).JPG

Banderes de Cuba en la Tribuna Antiimperialista de l'Havana.

Timeless 1Lib1Ref.jpg
Projecte destacat
Un any més, torna la iniciativa per a que cada bibliotecari contribueixi amb una font bibliogràfica per millorar la qualitat de l'enciclopèdia. Un repte extraordinari i un objectiu ben ambiciós, batre el nostre propi rècord. Tothom a referenciar articles!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: 1 bibliotecari, 1 referència

Timeless 1Lib1Ref.jpg

Un any més, torna la iniciativa per a que cada bibliotecari contribueixi amb una font bibliogràfica per millorar la qualitat de l'enciclopèdia. Un repte extraordinari i un objectiu ben ambiciós, batre el nostre propi rècord. Tothom a referenciar articles!
(Informació de la imatge)


21 de gener

El vessament de petroli en una refineria de Repsol, causat quan un petrolier que hi estava operant va rebre l'impacte del tsunami provocat per l'erupció volcànica de l'Hunga Tonga, esdevé el pitjor desastre ecològic de la història recent del Perú.


21 de gener

Els titulars d’Exteriors dels Estats Units i Rússia, Blinken i Lavrov, acorden a Ginebra seguir negociant per rebaixar les tensions arran de la crisi russo-ucraïnesa.

18 de gener

Roberta Metsola, maltesa dirigent del PPE, és escollida nova presidenta del Parlament Europeu, en substitució del difunt David Sassoli. És la tercera dona en el càrrec.


18 de gener

La ruandesa Salima Mukansanga fa l'esperat debut a la Copa d'Àfrica de Nacions 2021 que la converteix en la primera dona que arbitra un partit en la Copa d'Àfrica de Futbol des de la seva creació el 1957.


Sinclair Refinery (Sinclair, Wyoming, USA) 5 (48916532038).jpg

Refineria de petroli similar a l'afectada al Perú    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 50 anys
Neix Natza Farré i Maduell, periodista i comunicadora catalana, el mateix dia que mor Maxwell Armfield, il·lustrador i escriptor anglès.
Avui fa 125 anys
Neix Margarete Schütte-Lihotzky, primera arquitecta austríaca, creadora de la «cuina de Frankfurt» (m. 2000), el mateix dia que mor Frederic Faura i Prat, meteoròleg i eclesiàstic català (n. 1840).
Avui fa 160 anys
Avui fa 190 anys